Activiteiten

HV-OVM Avelgem heet je welkom op haar website

knutselen_2019
av_2018
museum_2018

Wat heeft 2019 te bieden ?

Teambuilding bestuur


Op zaterdag 5 oktober trekken we er een dagje op uit met het bestuur.


Nieuwsjaars ontmoeting


Op 12 januari heften we me iedereen het glas op het nieuwe jaar in de bio boerderij "Het Ganzenhof" (Bosstraat te Avelgem).


Wat was er onlangs te doen?

Ledenuitstap


Op zaterdag 6 oktober 2018 bezochten we het cartoonmuseum in Kruishoutem. Na de maaltijd in een plaatselijk restaurantnamen we we een frisse neus in de Brielmeesen te Deinze.


Nieuwsjaars ontmoeting


Op 27 januari2018  heften we vanaf 19h00 het glas op het nieuwe jaar onder muzikale begeleiding van The Floaters. Een muziekformatie van drie energieke, dynamische muzikanten (sax- bombardon- drum) die geen enkel genre uit de weg gaan.


Daguitstap


Op zaterdag 30 september 2017 trekken we er met het ganse gezin op  uit om een paar ongekende plekjes in en rond Diksmuide te verkennen. Lees meer [...]


Lezing over Edgerank

 

Op 20 september 2017 namen we in GC Spikkerelle Avelgem een kijkje achter de schermen van Facebook". Onze spreker, Reinout Van Zandycke, is gespecialiseerd in de psychologie achter sociale media en doet "Edgerank", het algoritme achter Facebook, uit de doeken.

Hoewel de meesten onder ons dit sociale medium gebruiken, begrijpen heel weinig mensen de impact van dit algoritme. Volgens de spreker polariseert Edgerank onze maatschappij en maakt het mensen extremistischer. Hij wil uitleggen hoe dit komt vanuit psychologische en wetenschappelijke inzichten. En vooral mensen tips geven om hier op een goede manier mee om te gaan. Want uiteindelijk dragen we allemaal wat verantwoordelijkheid.

Het is zijn missie om mensen wakker te schudden en zo een bijdrage te leveren om te voorkomen dat extremistische figuren aan de macht komen.

Want het algoritme werkt, volgens Van Zandyke, vooral hen in de hand.

 

Als Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) verdedigen we het recht op vrije meningsuiting en zetten we ons in voor respect voor de wilsvrijheid van het individu. Door deze algoritmes achter allerlei sociale media te helpen blootleggen, willen we vermijden dat ons principe van "vrij denken" wordt belemmerd.


Nieuwsjaars ontmoeting


Op 28 januari 2017 hadden we seksuologe Sybille Vanweehaeghe te gast op onze nieuwjaarsreceptie. We kennen haar als deskundige bij "Blind Getrouwd" en ze sprak over het maatschappelijk fenomeen dat momenteel 1 op de 6 Belgen "single" is. Nooit eerder waren het er zoveel en hun aantal zal de komende jaren nog stijgen. Hoe komt het dat jonge mensen geen relatie vinden of dat koppels na een tijdje de stekker uit hun huwelijk trekken?


Wat doen we nog allemaal ?

Ieder jaar staan we garant voor de organisatie van een weekend voor alle 6- tot 12- jarigen uit  basisschool De Toekomst te Avelgem. Wij zijn ook de stuwende kracht achter het Feest Vrijzinnige Jeugd waarin het kind centraal staat  en dat jaarlijks op Sinksen plaats vindt in het Gemeenschapscentrum Spikkerelle te Avelgem.


Verder geeft een greep uit onze vroegere realisaties een goed beeld waarin we actief zijn:

  • informatie avond over weekend ongevallen, alternatieve geneeswijze, drugs onder jongeren, vragen rond levenseinde,  ...
  • stads wandeling in onbekende wijken van Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Mechelen, Doornik, Rijsel en Ronse
  • fietsen/ wandelen in de Vlaamse Ardennen
  • verwonderd worden door een goochelaar of kindertheater

Binnenkort


Raadpleeg onze agenda voor

-

Zedenleerweekend

-

Feest Vrijzinnige Jeugd

-

Leden uitstap
HV / OVM Avelgem

Achterhoek 17

8580 Avelgem

info[at]ovm-avelgem.be

Laatste maal bijgewerkt : 13augustus 2019 - Alle rechten voorbehouden aan HV-OVM Avelgem