Activiteiten

HV-OVM Avelgem heet je welkom op haar website

Wat heeft 2018 te bieden ?

Ledenuitstap

 

Op zaterdag 6 oktober 2018 starten in het cartoonmuseum in Kruishoutem. Na de maaltijd in een plaatselijk restaurant, gaan we een frisse neus in ... Lees meer [...]

 

Wat was er onlangs te doen?

Nieuwsjaars ontmoeting

 

Op 27 januari heften we vanaf 19h00 het glas op het nieuwe jaar onder muzikale begeleiding van The Floaters. Een muziekformatie van drie energieke, dynamische muzikanten (sax- bombardon- drum) die geen enkel genre uit de weg gaan.

 

Daguitstap

 

Op zaterdag 30 september 2017 trekken we er met het ganse gezin op uit om een paar ongekende plekjes in en rond Diksmuide te verkennen. Lees meer [...]

 

Lezing over Edgerank

Op 20 september 2017 namen we in GC Spikkerelle Avelgem een kijkje achter de schermen van Facebook". Onze spreker, Reinout Van Zandycke, is gespecialiseerd in de psychologie achter sociale media en doet "Edgerank", het algoritme achter Facebook, uit de doeken.

Hoewel de meesten onder ons dit sociale medium gebruiken, begrijpen heel weinig mensen de impact van dit algoritme. Volgens de spreker polariseert Edgerank onze maatschappij en maakt het mensen extremistischer. Hij wil uitleggen hoe dit komt vanuit psychologische en wetenschappelijke inzichten. En vooral mensen tips geven om hier op een goede manier mee om te gaan. Want uiteindelijk dragen we allemaal wat verantwoordelijkheid.

Het is zijn missie om mensen wakker te schudden en zo een bijdrage te leveren om te voorkomen dat extremistische figuren aan de macht komen.

Want het algoritme werkt, volgens Van Zandyke, vooral hen in de hand.

Als Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) verdedigen we het recht op vrije meningsuiting en zetten we ons in voor respect voor de wilsvrijheid van het individu. Door deze algoritmes achter allerlei sociale media te helpen blootleggen, willen we vermijden dat ons principe van "vrij denken" wordt belemmerd.

 

Nieuwsjaars ontmoeting

 

Op 28 januari 2017 hadden we seksuologe Sybille Vanweehaeghe te gast op onze nieuwjaarsreceptie. We kennen haar als deskundige bij "Blind Getrouwd" en ze sprak over het maatschappelijk fenomeen dat momenteel 1 op de 6 Belgen "single" is. Nooit eerder waren het er zoveel en hun aantal zal de komende jaren nog stijgen. Hoe komt het dat jonge mensen geen relatie vinden of dat koppels na een tijdje de stekker uit hun huwelijk trekken?

 

Wat doen we nog allemaal ?

Ieder jaar staan we garant voor de organisatie van een weekend voor alle 6- tot 12- jarigen uit basisschool De Toekomst te Avelgem. Wij zijn ook de stuwende kracht achter het Feest Vrijzinnige Jeugd waarin het kind centraal staat en dat jaarlijks op Sinksen plaats vindt in het Gemeenschapscentrum Spikkerelle te Avelgem.

 

Verder geeft een greep uit onze vroegere realisaties een goed beeld waarin we actief zijn:

  • informatie avond over weekend ongevallen, alternatieve geneeswijze, drugs onder jongeren, vragen rond levenseinde, ...
  • stads wandeling in onbekende wijken van Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Mechelen, Doornik, Rijsel en Ronse
  • fietsen/ wandelen in de Vlaamse Ardennen
  • verwonderd worden door een goochelaar of kindertheater

Binnenkort

 

Raadpleeg onze agenda voor

-

Zedenleerweekend

-

Feest Vrijzinnige Jeugd

-

Leden uitstap

 

 

 

HV / OVM Avelgem

Achterhoek 17

Laatste maal bijgewerkt : 15 sept 2018 - Alle rechten voorbehouden aan HV-OVM Avelgem