Feest Vrijzinnige Jeugd

HV-Ouders Avelgem heet je welkom op haar website

knutselen_2019
av_2018
museum_2018

Feest Vrijzinninge Jeugd

Je bent nu of je wordt 12 jaar. "Nu, " zeggen de volwassenen, "sta je op de drempel van het leven, en dat gaan we vieren." De viering van de twaalfjarigen is een heel oud gebruik dat bij ons en ook in andere landen voorkomt. Op 12 jaar word je een beetje volwassen, je moet straks naar de "grote school". Je bent geen kind meer.


Rond je twaalfde (bij sommigen iets vroeger, bij anderen iets later) zie je dat er met je lijf allerlei dingen gebeuren. Je krijgt haartjes op de gekste plaatsen, de jongens krijgen een stem als een verkouden parkiet en de meisjes krijgen borstjes. Zowel meisjes als jongens worden "opgeschoten slungels" die stilletjes aan hun eigen ideeën krijgen, hun eigen gangetje gaan en steeds onafhankelijker worden van vader en moeder.


Om deze overgang tot volwassenheid te vieren vindt bij ons, vrijzinnigen, het “Feest Vrijzinnige Jeugd” plaats. Bij de katholieken is er een plechtige communie, bij sommige primitieve stammen mogen de jongens voor het eerst mee op jacht, de meisjes worden ingewijd in "de geheimen der liefde". Weer in andere culturen beslist de vader met wie zoon- of dochterlief later zal trouwen enz. en overal gaat dit gepaard met een Feest.


Algemene informatie kan je nalezen op website lentefeest.be


In de komende maanden kun je met volgende links de gewenste informatie downloaden  .Sfeerbeelden

Klik door naar ons album om de beelden van de afgelopen edities te bekijkenVolgende editie


zondag 31 mei 2020

00h00  - Lentefeest - FVJ

Geannuleerd


Gemeenschapscentrum Spikkerelle

Scheldelaan 6, Avelgem

Laatste maal bijgewerkt : 20 april  2020 - Alle rechten voorbehouden aan HV-OVM Avelgem

HV Ouders Avelgem

Achterhoek 17

8580 Avelgem

info[at]ovm-avelgem.be