Nieuwtjes

Diverse


Warmste week 2019


Een van onze bestuursleden is papa van een jongen met mucovisidose.
Muco is een levensbedreigende erfelijke ziekte waarbij taai slijm de ademhaling en spijsvertering belemmert. Daarom ondersteunt OVM Avelgem de actie waarbij de familie in het kader van de Warmste Week rostjes verzamelt voor de vereniging die de strijd aangaat tegen mucovisidose.
Doel van de actie is zoveel mogelijk "rostjes" ( koperen centjes van 1,2 en 5 cent) in te zamelen.

De actie liep tot 14 december '19 en bracht 2700 € op.


Zedenleer klas basisschool


Volg de laatste nieuwtjes op de facebook van de klas  [KLIK HIER]

 


Weetjes - Atheneum


Prijs n-c zendeleer uitgereikt


Tom en Ann, de leerkracht zedenleer en het bestuur wensen hen met deze prijs nog veel succes toe in de stappen die zij/ hij hierna nog zullen zetten.


juli 2023 -Mehdi

- Die steeds oprecht en eerlijk lesvolgt tijdens de lessen zedenleer.
- Die zijn persoonlijke ervaringen deelt omtrent verschillende onderwerpen die aan bod kwamen.
- … een goed gevoel voor humor heeft, waarbij woke geen invloed heeft.
- Waarbij hij steeds een rustige en volwassen houding aanneemt en waarbij vele anderen van hem wel iets te leren hebben.


juli 2022Laura, Lotte en Britt

Niet- confessionele zedenleer gaat om keuzes maken en beslissingen nemen....maar de leerlingen hebben het ons dit jaar zo moeilijk gemaakt. Beslissen was geen optie.
Laura, Lotte en Britt kregen daarom alle drie een prijs: voor hun kritische ingesteldheid, hun filosofische beschouwingen en uiteenzettingen en voor hun enthousiasme om te debatteren.


juli 2020 - Marie Van de Kerckhove

Marie zet zich al jaren in voor het vak zedenleer: ze kent de leerstof, herwerkte en verwerkte deze en wist daarbij telkens op een heel genuanceerde manier haar mening te uiten, neer te schrijven en te verdedigen. Deze jongedame blonk uit door haar inzet, haar redeneervermogen… en vooral haar bescheidenheid. Door de jaren heen groeide ze uit tot een volwassen persoonlijkheid die in alle rust en sereniteit opkomt voor haar mening en deze heel duidelijk kan verwoorden. Marie weet waarvoor ze staat.


juli 2019 - Mathias Gevaert


Mathias, je draagt de waarden van de vrijzinnigheid hoog in het vaandel: je bent kritisch tegenover de maatschappij en ook tegenover jezelf. Je durft jezelf in vraag stellen, je durft met open blik naar jezelf en naar de wereld kijken. Je luistert met belangstelling naar de mening van anderen en je draagt verantwoordelijkheid voor jezelf, voor de mensen om je heen en voor wat in de samenleving gebeurt.


juli 2018 -  Elise Voet

Elise Voet studeert af in ECMT en wordt getypeerd met termen als:  vrijheid, verbondenheid, gelijkwaardigheid,  erantwoordelijkheid en  verdraagzaamheid. Deze waarden zijn voor het vrijzinnige, niet-confessionele denken heel belangrijk. Leerkrachten nc-zedenleer hopen dat hun leerlingen deze waarden na 6 jaar met een open en kritische geest inhoud kunnen geven. Elise is hierin met  100 % geslaagd.


juli 2017 - Glenn Ysenbaert


Glenn Ysenbaert woonachtig te Zwevegem en afgestudeerd in het zevende jaar Interieurinrichting ontving in naam van de Oudervereniging voor de Moraal een "prijs" voor de leerling n.c. zedenleer die gans het jaar met een uitzonderlijke interesse iedere les heeft gevolgd,  geen enkel onderwerp of ook maar één discussie uit de weg ging, die steeds gerichte vragen gesteld heeft, die getuigden van een voortreffelijke houding én die de klas op een enthousiaste manier op sleeptouw nam.


Afscheid


In het afgelopen jaar namen we afscheid van onderstaande geestesgenoten die zich jarenlang voor onze OVM-afdeling hebben ingezet. Langs deze weg willen we onze steun betuigen


  • juni 22 | Paula Vermeeren, ex-penningmeester / leerkracht nc zedenleer
  • sept18 | Pierre Liviau, ex-secretaris
  • juli 18 | Gisette Pollez, echtgenote van ere-voorzitter Paul Platteau
  • mei 16 | Etienne Decraene, ex-bestuurslid


 

Vermeldingswaardig bericht


Bezorg ons je bijdrage over zedenleer of ovm avelgem via mail


OVM1
proclamatie2023-2
proclamatie2023-1
Prijs_ncz_2020
Glenn_klas
Prijs_ncz_2019
Elise Voet